George Wilhelmlaan 1C
 |  9351GJ Leek T 0594 51 63 04
 | 

Schoudertherapie


Heeft u ook schouderklachten? Komen de klachten vaak terug? U bent niet de enige! Zeker 1 op de 5 mensen krijgt of heeft te maken met schouderklachten in Nederland.

Over het algemeen zijn schouderklachten samen met nek- en rugklachten de meest voorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij Fysiotherapeut Leek is fysiotherape onze fysiotherapeut / manueel therapeut gespecialiseerd in het onderzoeken en revalideren van schouderklachten. Zij is hiervoor aanvullend geschoold (onder andere door dhr. Stenvers van het NSA) en maakt deel uit van het Schouder Netwerk Noord en Schouder Netwerk Nederland.

Het Schouder Netwerk Noord is een intensief samenwerkingsverband tussen de orthopeden uit het Martini Ziekenhuis in Groningen en enkele gespecialiseerde fysiotherapie praktijken in Noord Nederland (Groningen , Friesland en Drenthe). Door uitwisseling van kennis zijn we in staat de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onze jarenlange ervaring door te voeren in onze therapie. Zo werken we aan de meest optimale behandeling voor mensen met schouderklachten.

De meest voorkomende oorzaak van schouderklachten is een onbalans tussen de spieren rond het schouderblad. Hierdoor ontstaan vaak pees en slijmbeurs ontstekingen. Daarnaast behandelen we vaak schouderklachten als gevolg van overbelasting, instabiliteit, arthrose of een frozen shoulder.

Ook als u geopereerd bent aan uw schouder (bijvoorbeeld na een decompressie operatie, een peeshechting , botbreuk of een schouderprothese) kunt u bij ons terecht voor een optimale nabehandeling.
 

Wat kan schoudertherapie voor u betekenen?


Aan de hand van een intake gesprek bepaald onze fysiotherapeut met u welke behandeling het meest geschikt is om uw klachten te verminderen. Schouderklachten kunnen afhankelijk van de klacht vaak behandeld worden door middel van: Schoudertherapie, Fysiotherapie, Manuele therapie, Dry Needling, Revalidatie of een combinatie hiervan.

Tijdens de fysiotherapie ontvangt u van onze fysiotherapeut informatie en adviezen om u klachten zo snel mogelijk te verminderen. Daarbij horen verschillende oefeningen en bewegingen welke ten goede komen aan de stabilisatie van uw schouder. Hierdoor zullen uw pijnklachten reduceren.

Wij helpen u graag bij het verhelpen van uw klachten. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken, neemt u dan gerust contact met ons op middels het contactformulier of telefonisch op nummer: 0594-516304.
Fystiotherapie Leek is veel werkzaam in de omgeving van Roden, Groningen, Marum, Tolbert, Leek en Zevenhuizen.
Met klanten door heel Groningen en Drenthe.