George Wilhelmlaan 1C
 |  9351GJ Leek T 0594 51 63 04
 | 

Medical Taping


Standaard tapemethodes hebben tot doel om bewegingen in gewrichten te beperken. Daarvoor gebruiken we niet rekbare materialen. Maar bij Medical Taping maken we juist gebruik van elastisch tape met als doel spieren en gewrichten beter te laten functioneren. Ook beogen we daarmee het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Medical Taping wordt met name toegepast na overbelasting en blessures van spieren, pezen, gewrichten, maar ook bij bloeduitstortingen. De tape wordt op een speciale manier aangebracht op de huid. Hierdoor ontstaat er een liftende werking van de opperhuid . Door de onderhuidse drukvermindering heeft de tape een activerende invloed op de bloed- en lymfecirculatie. Daardoor vermindert de pijn direct.

Daarnaast verbetert Medical Taping de spierfunctie met spanningstoename of spanningsafname (afhankelijk van hoe de tape is aangebracht) en worden de gewrichtsfuncties ondersteund. De elastische tape welke verkrijgbaar is in velerlei kleuren, is van ademend katoen met een antiallergische kleeflaag. De tape is zeer goed te verdragen en is waterproof (douchen is gewoon mogelijk). Hierdoor kan de tape meerdere dagen blijven zitten.
Fystiotherapie Leek is veel werkzaam in de omgeving van Roden, Groningen, Marum, Tolbert, Leek en Zevenhuizen.
Met klanten door heel Groningen en Drenthe.